Tabela kalorii mięsa i wędlin.
Przygotowaliśmy dla Ciebie tabelę kalorii mięsa. Znajdziesz w niej informacje dotyczące kaloryczności najpopularniejszych mięs i wędlin.
Tabela kalorii mięsa |
|||
Rodzaj mięsa | Ilość kcal/100g | ||
BARANINA, CIELĘCINA, KONINA | |||
Łopatka jagnięca | 242 | ||
Udziec jagnięcy | 195 | ||
Łopatka cielęca | 81 | ||
Sznyclówka | 105 | ||
Udziec cielęcy | 86 | ||
Konina bez kości | 109 | ||
Konina z kością | 77 | ||
WIEPRZOWINA | |||
Wieprzowina klasa I | 133 | ||
Wieprzowina klasa II | 248 | ||
Wieprzowina klasa III | 196 | ||
Wieprzowina klasa IV | 341 | ||
Boczek bez kości | 510 | ||
Golonka ze skórą | 247 | ||
Karkówka | 198 | ||
Łopatka wieprzowa | 211 | ||
Podgardle wieprzowe | 630 | ||
Schab surowy z kością | 118 | ||
Szynka surowa | 243 | ||
Żeberka wieprzowe | 238 | ||
WOŁOWINA | |||
Wołowina klasa I nieścięgnista | 107 | ||
Wołowina klasa I ścięgnista | 154 | ||
Wołowina klasa II | 147 | ||
Wołowina klasa III | 223 | ||
Wołowina klasa IV | 405 | ||
Wołowina klasa V | 365 | ||
Pieczeń wołowa | 117 | ||
Polędwica wołowa | 113 | ||
Rostbef | 123 | ||
Rozbratel | 121 | ||
Szponder | 169 | ||
PODROBY MIĘSNE | |||
Flaki | 84 | ||
Wywar z kości | 5 | ||
Krew wieprzowa | 73 | ||
Mózg wieprzowy | 135 | ||
Nerki wieprzowe | 92 | ||
Nogi wieprzowe | 167 | ||
Ozór wieprzowy | 139 | ||
Serca wieprzowe | 100 | ||
Wątroba wieprzowa | 120 | ||
Wątroba wołowa | 116 | ||
Wątroba cielęca | 115 | ||
GĘSINA, INDYK, KACZKA | |||
Gęś tuszka | 139 | ||
Indyk tuszka | 93 | ||
Mięso z piersi indyka bez skóry | 84 | ||
Mięso z piersi indyka ze skórą | 100 | ||
Mięso z podudzia indyka bez skóry | 100 | ||
Mięso z podudzia indyka ze skórą | 142 | ||
Mięso ze skrzydeł indyka bez skóry | 115 | ||
Mięso ze skrzydeł indyka ze skórą | 168 | ||
Mięso z udźca indyka bez skóry | 104 | ||
Mięso z udźca indyka ze skórą | 131 | ||
Skóra z indyka | 413 | ||
Skrzydło indyka | 92 | ||
Kaczka tuszka | 197 | ||
PODROBY DROBIOWE | |||
Kura tuszka | 137 | ||
Kurczak tuszka | 103 | ||
Mięso z piersi kurczaka bez skóry | 99 | ||
Mięso z ud kurczaka bez skóry | 125 | ||
Mięso z ud kurczaka ze skórą | 158 | ||
Udo kurczaka | 101 | ||
Skórki kurze | 379 | ||
Skrzydło kurczaka | 100 | ||
Wątróbka kurczaka | 136 | ||
Żołądek kurczaka | 114 | ||
Królik tuszka | 123 | ||
WĘDLINY | |||
Baleron gotowany | 244 | ||
Kabanosy | 320 | ||
Kiełbasa domowa | 300 | ||
Kiełbasa krakowska sucha | 317 | ||
Kiełbasa lubuska | 232 | ||
Kiełbasa mortadela | 197 | ||
Kiełbasa myśliwska sucha | 285 | ||
Kiełbasa parówkowa | 301 | ||
Kiełbasa podwawelska | 232 | ||
Kiełbasa rzeszowska | 191 | ||
Kiełbasa śląska | 197 | ||
Kiełbasa toruńska | 247 | ||
Kiełbasa zwyczajna | 195 | ||
Kiełbasa żywiecka | 293 | ||
Kiełbaski bawarskie | 299 | ||
Mielonka (Luncheon meat) | 162 | ||
Paróweczki śniadaniowe (z olejem) | 229 | ||
Parówki popularne | 335 | ||
Polędwica luksusowa | 177 | ||
Polędwica sopocka | 165 | ||
Salami luksusowe | 524 | ||
Salami mini | 532 | ||
Salami popularne | 551 | ||
Szynka kanapkowa | 98 | ||
Szynka wiejska | 243 | ||
Szynka wieprzowa gotowana | 223 | ||
Szynka wołowa gotowana | 103 | ||
Szynkówka wieprzowa | 183 | ||
Szynkówka wołowa | 82 | ||
Wędzonka wołowa gotowana | 102 | ||
Kiszka kaszana jęczmienna | 181 | ||
Kiszka krwista | 371 | ||
Kiszka pasztetowa | 345 | ||
Ozory w galarecie | 141 | ||
Pasztet pieczony | 391 | ||
Pieczeń żuławska | 170 | ||
Polędwica w galarecie | 101 | ||
Salceson czarny | 302 | ||
Salceson włoski | 255 | ||
Wątrobianka | 207 | ||
WĘDLINY DROBIOWE | |||
Baton szynkowy z indyka | 136 | ||
Kiełbasa mazurska z indyka | 122 | ||
Kiełbasa mortadela z indyka | 198 | ||
Kiełbasa szynkowa z indyka | 84 | ||
Polędwica z indyka | 101 | ||
Szynka z indyka | 81 | ||
Baton z kurczaka | 137 | ||
Kabanosy z kurczaka | 242 | ||
Kaszanka z kurczaka | 190 | ||
Kiełbasa delikatesowa z kurczaka | 104 | ||
Kiełbasa jałowcowa z kurczaka | 224 | ||
Kiełbasa kanapkowa z kurczaka | 170 | ||
Kiełbasa podlaska z kurczaka | 218 | ||
Kiełbasa podsuszana z kurczaka | 154 | ||
Kiełbasa szynkowa z kurczaka | 104 | ||
Kurczak faszerowany (pieczony) | 200 | ||
Parówki z kurczaka | 253 | ||
Pasta kanapkowa z kurczaka | 156 | ||
Pasztet z kurczaka pieczony | 214 | ||
Pasztet podlaski z kurczaka | 228 | ||
Pieczeń z kurczaka z pieczarkami | 180 | ||
Pieczeń z kurczaka z serem żółtym | 205 | ||
Polędwica z piersi kurczaka | 90 | ||
Szynka delikatesowa z kurczaka | 119 | ||
Szynka z piersi kurczaka | 94 | ||
Szynka z udźca kurczaka | 112 |